Lukáše okénko č.2 - TJ Kovohutě Příbram vs. SKK Bohušovice

12.10.2009 00:24

  Pátek večer! Telefon! Volá Perňajs! „Hele, máme problém! Martin volal, že to možná nestihne.“ Zachvátila mě nervozita. Uklidnil jsem se až druhý den ráno po příchodu na strakonickou kuželnu, kde jsem našeho obra spatřil. Jsme tedy kompletní a není důvod pochybovat o výhře nad Příbramí a dalších dvou bodech. Navíc je tu s námi i náš velmi početný fanklub. Podpořit nás přijela Káťa s Lůcou a v neposlední řadě i má mamča. :-)

            Sestava tak je opět tradiční. Perňajs s Šurdou zápas rozjíždějí. Začátek vypadá slibně. Pak přichází první dorážka, a ta odhaluje Perňajsovu nejistotu. Hra se mu nedaří víc a víc. Je z toho jasná prohra 492:543. Šurda během hry taky nepůsobí spokojeně. Je ale vidět, že je ve větší pohodě a že mu „skládačky“ vyhovují. Díky lepší dorážce tak, sice po bitvě, ale přesto poráží soupeře 533:520 a získává první bod.

            Po třetině tedy 1:1 – 38. Po nich nastupují mladé pušky, jak někdo trefně :-) poznamenává. Mírovi se však dnes tolik nevede. Sám není spokojen se svou hrou. Soupeře však příliš nepouští do hry – hlavně díky dobrým plným – a v klidu vítězí 534:519. Lukáš začíná tradičně…tedy děsně! Dovolí svému soupeři lehce poodskočit. Během první dorážky ale přebírá iniciativu a nakonec krom právě první dráhy vítězí na všech osttaních. Za obzvláště povedenou se dá označit poslední dorážka, kde doráží po „vidlích“ na jeden hod a na „exik“ dobírá předního roha a pravého sedláka. Celkem 528:484.

            Vedeme 3:1 + 21. Ještě ale zdaleka není rozhodnuto, i když do hry vstupuje Semiš s Martinem. Semiš stejně jako Perňajs nemá svůj den a hlavně v dorážce je to opravdu znát. Těžká kuželna se tak zdá ještě daleko těžší. Semiš ale bojuje. Drží se soupeře stále na dohled. Martin pak nastupuje proti domácí opoře Oldovi Hendlovi. Ten začíná tlakem na trojce. Martin se sice drží, ale těsně prohrává první dvě dráhy. Třetí pak větším rozdílem získává ve svůj prospěch.

            Před posledními drahami stále vedeme o 13 kuželek. Výhra je už na dosah. Semišovi se stále nedaří, ale soupeř ho špatnou hrou vydatně podporuje. Martin s Oldou pak předvádějí top souboj zápasu. Už jen pár hodů do konce. Kluci drží náskok. Semiš končí jako první. Soupeřovi ještě hody zbývají, ale musel by dát dvě hodovky, aby zvrátil stav. Nestalo se tak! Výhra je doma! Semiš s Martinem sice prohráli, ale stačí to na 5:3 3117:3107.

            Místo radosti ale na jejich tvářích dominuje zklamání. Ale proboha proč? Perňajs přežil několik infarktů a končí s kuželkami, ale přece jsme vyhráli.

            Co se tedy stalo? Přišli jsme na to až po několika minutách. Kluci v zápalu boje nevěděli správný stav věcí a hořekovali nad remízou. A teď jsou pro smích. :-) K tradičnímu Sršni kola tak kluci sami a nechtíc vymysleli novou kategorii – Trubka kola. Hádejte, kdo jsou těmi prvními. :-)

            Za týden nás v Hornet´s aréně čeká souboj s hazlovským béčkem. Přijďte nás prosím houfně podpořit! Ještě osmnáct…

Lukáš

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.