Lukáše okénko č.3 - SKK Bohušovice vs. Jiskra Hazlov B

18.10.2009 08:47

Okénko č. 3 aneb ufff!

            Celý týden jsem očekával, kdy se konečně oteplí a já přestanu mrznout stejně, jako jsem očekával dnešní zápas.

            Čekal nás soupeř z kategorie „nevyzpytatelní“ – Jiskra Hazlov „B“. Růža zůstala doma, ale zbylých šest borců bylo připraveno nám minimálně ztížit cestu za devátým a desátým bodem. Dnes jsme se měli v Hornets aréně pěkně zpotit.

            Všechno to rozjely Pekárny Bohušovice s.r.o. Generální ředitel Perňajs se utkal s Pavlem Repčíkem. Po nedávné krizi pan generální rozjel velice dobře – 138 a 137. Vybudoval si náskok a držel bod pevně v rukou. Pak přišel přesun na třetí dráhu a lehkost se opět vytratila. Perňajsovi se přestalo dařit a zbytkem hry se protrápil. Soupeř sice získal třetí dráhu pro sebe, ale závěrečná zůstala opět doma. Vítězství 3:1 515:463. Milý bod. J

            Vedle nich absolvoval svůj start ředitel propagace Koldyš, který se utkal s Petrem Hakenem. Koldyš po velké bitvě získal první dráhu 122:120. I v dalších drahách se mu dařilo držet krok se soupeřem v plných. Dorážka pak bohužel trpěla velkým množstvím chyb, takže Haken vyrovnal stav na 1:1 díky výhře 519:491. Dosti klidu do našich řad vnášelo 24 kuželek do plusu. Jenže…

            Do hry nastoupily „mladé pušky“. A jak se říká: „každý chvilku tahá pilku,“ tak dneska pušky netahaly. Míra ani Lukáš dnes rozhodně neměli den. Míra se utkal s posledním mušketýrem Láďou Veselým. Míra většinou na všechny útočí vyrovnanou hrou a skvělou dorážkou. Poslední dobou to ale není on, dle jeho vlastních slov. Obraz si můžete udělat sami – Cheb 230, Hazlov „A“ 200, Příbram 170 a dnes…jen 139. Snad už to nepůjde dál. Míra je ale i přesto všechno obrovský bojovník a hlavně týmový hráč. Dobrou plnou dotáhl svůj výkon na 498 a zvítězil o 28 kuželek.

            Lukáš pak naplnil heslo: „když se něco nedaří, tak se to hold … všechno.“ Byly tam i náznaky. Občas se na hru dalo koukat, ale krize se dostavila. Chce to potrénovat a vylepšit kondici. 478 dnes stačilo jen na čuldu a porážku od Petra Hájka o 41 kuželek. Stav tedy 2:2 a do plusu už jen jedenáct. Klídek se vytratil…

            Přišel závěr a s ním Semiš s Martinem! Oproti minulému zápasu jim bylo jasno, že tentokráte z nich alespoň jeden musí vyhrát, jinak bude zle. Semiš se utkal s Michalem Witwarem a Martin se Standou Novákem. Bitva vrcholí! Semiš první plné vyhrává 96:95 a Martin plichtí na 86. Našim se dorážka nevede. 34 a 36 je toho důkazem. I přesto z toho ale vytěžili jednu dráhu. Semiš sice prohrál 130:137, Martin ale získal první bod za 122 (+2).

            Druhá dráha – Semiš nezačíná dobře a rychle nabírá ztrátu. Na začátku dorážky už je tam i kvůli devítce soupeře – 25 kuželek. Pak to ale přišlo! Semiš dává devítku a soupeř ujíždí. Pak ještě třikrát a Semiš se dostal z nejhoršího. Prohrál sice i druhou část, ale nakonec jen 136:139, což ho udrželo ve hře. Martin pak zvyšuje náskok nad Novákem. V pohodě získal i druhý bod za 138:127.

            Třetí dráha pak definitivně rozhodla. Soupeři se moc nesrovnali s přechodem do druhé půlky, za to naši kluci začali válcovat. Zbytek utkání se proměnil v jejich exhibici, když získali poslední čtyři dráhy pro nás. Semyš vyhrál 530:508 a Martin 536:516.

            A tak i tentokráte jsme to zvládli…Výhra 6:2 nebyla jednoznačná, ale platí a možná bude hodně důležitá. Naši nejbližší pronásledovatelé ze Šabiny doma překvapivě ztratili, takže už vedeme o 4 body! Takže Hazlove „A“ díky!

            Příště nastoupíme opět v Hornets aréně! Tentokráte proti nováčkovi soutěže z Údlic. Přijďte nás prosím opět podpořit.

            Tím se dostávám k poděkování našim fanouškům – jste nejlepší a díky Vám se nám hraje o moc líp!

            A úplně na závěr tu máme snad již tradiční anketu – Trubku kola! Dnes byla volba v podstatě jednoznačná…můžete hádat, kdo jím je! J

            Můžete na toto téma rozvést diskuzi na webu…schválně jestli na to přijdete.

Lukáš

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.