Lukáše okénko č.5 - Došlo i na nás

07.11.2009 01:17

            Okénka jako to dnešní se nepíšou zrovna lehce. I já jsem dlouho přemýšlel nad tím, co naapsat. Ano, došlo i na nás. Sršni si tento víkend připsali první prohru, když podlehli v krásném souboji na kraslické „kuželně“ domácí Šabině. Celek, který loni přispěl k naší záchraně, nám tentokráte moc nepomohl a obral nás jak o body, tak i o vítěznou šnůru.

            Zpráva to není radostná, ale na druhou stranu nikterak tragická. I přes prohru vedeme a navíc prohrát na Šabině není ostudou, i když kvůli průběhu utkání byla škoda, že jsme aspoň bod neurvali. Posuďte sami…

            Sobota přinesla velmi chladné ráno. Já osobně jsem do auto k Šurdovi nasedal až těsně před Kraslicemi ve vsi zvané Jindřichovice. Musím se přiznat, že jsem na mrazu stál pět minut a už tak rychle stačil zalézt úplně všude…Auto přineslo trochu tepla mým kostem, ale příchod na kuželnu doslova zamrazil. Restauraci vládl majestátný teploměr, který ukazoval solidních 13 stupňů. Ideální počasí…na koulovačku. J Bohužel na kuželky nic moc, a tak jsme zůstávali na poslední chvíle v bundách.

            Těsně před desátou už ale nezbylo nic jiného, než se převléct…„brr…to je kosa,“ ozývalo se odevšad. Nejhůř z nás na tom ale byl Šurda. Jakýmsi nedopatřením se mu na dres vylila značná část jeho zásob vody a jeho dres tam spíše připomínal mokrý ručník než součást úboru kuželkáře. A v tom jsme šli na plány…

            Zápas měl rozjet Perňajs se Šurdou. Perňajse čekala opora domácích Míra Bubla. Jejich souboj se nesl ve znamení suprových plných. Perňajs 93, Bubla kontruje 98. Hned třikrát byla pokořena stovka. No prostě plné v tomto souboji vládly. Ale ne jen díky nim, ale i díky vyrovnanější dorážce, se po boji radoval Perňajs. Jeho 560 se zařadilo mezi top výkony na kuželně vůbec.

            Šurda bojoval s Pavlem Kučerou. Ti dva zase naopak vynikali v dorážce. Nakonec 185:190 ale nebylo rozhodujících. Kučera byl sice o něco lepší, ale protože Šurda na třetí dráze zahrál 104 do plných a celkově měl lepší nervy (i přes víero újezdů), tak urval i druhý bod pro nás (544:525).

            Takže 2:0 +33. Začátek výborný. Do hry se vydali Míra s Lukášem. Míra se utkal s domácím Jirkou Kačírkem. Začátek dobrý…130:120 a první set. Pak ale Mírovi odešli plné (dvakrát 79) a bylo z toho dvě prohrané dráhy. Poslední pak i přes zlepšení už přinesla jen zkorigování náskoku. Celkem z toho bylo 496 a bohužel další nevydařený zápas…příště už to, Míro, vyjde!

            Lukáš se postavil Jirkovi Benešovi. Po tradičně dobré rozcvičce přišla taky tradiční slbší první dráha a těsná prohra. Na druhé Lukáš zabral, ztrátu z první dohnal a dostal se do vedení. To bylo ale bohužel všechno… Přišly totiž na řadu dráhy 1 a 2. Na první pohled úplně běžné, na druhý ale nepříjemně točivé. Bohužel Lukáš se s tím opět nevypořádal. A podle hesla: „Když se něco nedaří, tak se to hold s… všechno,“ přišlo bídných šedesát hodů a další porážka.

            Z 2:0 bylo zase 2:2 –2 kuželky. Zase bitva až do konce. Rozhodnout měly souboje Semiše a Petrem Benešem a Martina s Bohoušem Maněnou.

            Semiš do hry doslova vlétl – 99 do plné. Soupeř se rozjížděl pomalu, ale v dorážce vše srovnal, a to doslova. První dráha přinesla plichtu. Na druhé dráze byl aktivnější domácí hráč a získal ji ve svůj prospěch.

            Martin začal podobně jako Lukáš. Čtyřka ho spíše kradla, ale dřel. Vedle hrající Maněna ovšem zářil. Hlavně díky dvěma hodovkám zahrál 152 a získal 25 kuželek. Druhá dráha a Martin předvádí ještě soustředěnější výkon. Ten konečně nese ovoce v podobě bodu. Po šedesátkách tedy ztrácíme, ale ještě to je hratelné…

            Semiš hraje na trojce. Jezdí mu to do prava, ale plná ujde. Pak ale přišla dorážka a s ní levá přední fána. Semiš na ní „zvládá“ sedm fouků po sobě, a to bylo kritickým. 105 bohužel v takto vyrovnaném zápase znamenalo konec nadějí. I přes to ale kluci i na posledních drahách, do posledních hodů bojovali. Martin nakonec vyhrál 3:1 na dráhy, a tak z toho bylo 3:5 3156:3192.

            Tak to byl v kostce náš mač. Ty body tam ležely, ale my je nezvedly. Je to škoda, ale jedeme dál. Nic se neděje. Zpravit chuť si můžeme hned tuto sobotu doma proti SKK Karlovy Vary. Přijďte nás zase podpořit! J

            Jinak i tentokráte se sluší poděkovat našemu fanklubu, který nás podporoval i v ohromné kraslické zimě až do posledních hodů.

            Dnes by možná šlo i vyhlásit trubku kola. Přecijen, nechat si vylít pití na dres není moc „hezký“ počin. Na druhou stranu zahrál Šurda 544, což byl výborný výsledek, takže možná je spíš na snadě úvaha, jestli by nebylo lepší polívat si dresy vždycky…třeba to působí. J

            Dobrou noc!

Lukyndo

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.