Lukáše okénko č. 8 - Poslední listopadová

30.11.2009 00:16

            Po týdenní pauze jsme znovu nastoupili k ligovému zápasu v rámci 3. KLM. Je třeba připomenout, že ve víkendu volna jsme si pochutnali na divizních Spořicích, a tedy povzbuzeni jsme nastupovali k jednomu z potenciálně nejtěžších utkání celé soutěže. V sobotu totiž do Hornets arény přijely neoblíbené Podbořany!

            Ty každý rok patří k adeptům postupu. A nejinak je tomu i letos, kdy podobnou ambici máme i my. J Ovšem již jejich příjezd nás naplnil řekněme pocitem, že dneska by to mohlo být snažší, než je obvyklé. Podbořany totiž nepřijely kompletní, což ale na druhou stranu umocňovalo naši povinnost zvítězit a připsat dva body, teď už z ranku povinných.

            Zápas rozjelo vedení pekárenského závodu – Perňajs s Koldishem. Ke Koldishovi mám jednu malou opravu a omluvu. Transcript jeho jména není český Koldyš, ale původní Koldish, přičemž vychází z indiánských a černošských kořenů a k nám se dostal zřejmě na konci druhé světové války. Omlouvám se tak jménem redakce za zkomolení jména. Na druhou stranu však musíme předat cizinecké policie podnět, zda náš vedoucí propagace má povolení k pobytu...je to ošklivé, ale hlásit se to musí. J

            Takže Perňajs nastoupil ke svému staru proti Lukášovi Jaroschovi. Jarosch letos drží nejlepší výkon třetí ligy – 640 a vůbec jeho forma je dobrá, takže se dal očekávat veliký boj. První plné a 97:99. Vypadalo to na velkou podívanou. Perňajs do dorážky ještě přidal a nakonec první dráhu získal pro sebe 158:144. I druhou třicítku získává náš borec, když si lepší plnou buduje náskok, který hostující hráč do dorážky nemá možnost otočit. I třetí plné vyhrává Perňajs, ale dorážku ovládá Jarosh a vykřesal tak ještě jiskřičku naděje. Jenže závěr si Perňajs hlídá a v posledních hodech soupeři ještě něco nakládá navíc. Perňajs nakonec útočil i na svůj vlastní rekord 579, ale i kvůli povícero fíkům zůstalo jen u pokusu. Každopádně 571 je vždy pěkným výsledkem.

            Vedle hrál Koldish proti Václavovi Popovi. I Koldish, podobně jako Perňajs, začal přímo famózně. 93 do plných bylo dobrých, ale následující série 9, 1, 8, 9, 9 byla úchvatná. Nevěřícní hosté ani nestačili kroutit hlavami, jak že to u nás sype. Koldish zahájil za 156. Získal 17 kuželek k dobru. Vše vypadalo skvěle. Bohužel hned druhá dráha mu ale hrubě nevyšla. Nevyzpytatelná čtyřka dala jen 106 a rázem bylo téměř srovnáno. Třetí plné rovněž získal ve svůj prospěch Pop 81:87, ale Koldish statečně bojoval. Dorážka byla dobrá, ale čtyři fíky ho stály příliš mnoho. Pop toho využil a vyhrál i třetí dráhu. Před poslední třicítkou tak byla situace už zcela opačná. Hostující hráč vedl o 20 kuželek a bod byl najednou hodně vzdálen. V závěrečných plných ale Koldish opět stahuje. 85:78 a už je zase ve hře. Dorážku pak dal bez újezdu, ale otvírky se nedařily, a tak si Pop bod již pohlídal. Celkem souboj dopadl 511:530. Stav nerozhodný 1:1 + 10 kuželek k dobru. Mohlo to být ještě napínavé...

            Do středu se po čase opět vrátily mladé pušky. Míra s Lukášem nastoupili proti Rudolfovi Hofmannovi a Františkovi Zemanovi.

            Míra na svého soupeře doslova vystartoval. 98 do plných a zdálo se být jasno. Po první dráze už to bylo o 34 kuželek. A to už nepochyboval skoro nikdo. Dvojka ale zazlobila a Mírovi rozhodně nedopřála klidnou hru. 113 totiž znamenalo prohru a srovnání na 1:1. Na čtyřce v plných Míra opět ožil a vyhrál je 93:84, ale dva fíky a bojovnost Hofmannova přinesla podbořanskému hráči další dráhu. Míra byl najednou v nelehké situaci, kdy sice vedl na kuželky, ale nutně musel vyhrát poslední dráhu. Odpovědnosti se ale nezalekl a předvedl soustředěných 137, což bod zajistilo. Celkem 530 a krásných 34 kuželek k dobru.

            Lukáš začínal klasicky z trojky, ale ani dnes na ní dobrý výkon nepředvedl. I přes maximální snahu ne a ne se pořádně trefit. Jeho soupeř však měl podobné trable, a tak byl souboj od prvních hodů otevřený. Koncovku lépe zvládl Lukáš a získal první, velice důležitý bod. Druhou a třetí dráhu pak kontroloval po celou dobu, takže bylo brzy rozhodnuto. Šlo jen o to vytvořit co nejlepší podmínky pro závěrečnou dvojici. Poslední dráha však narozdíl od Míry tak dobrá nebyla. Lukáš svůj výstup uzavřel na 518, což stačilo na pohodlnou výhru 4:0. Po dvou třetinách to už bylo 3:1 + 85.

            Do hry vstupoval Semiš s Martinem. Zápas se zdál být rozhodnut, i když na plán za Podbořany nastupovala dvojice Ambra+Šána. Je nutno doplnit, že tím Ambrou byl Robert, bratr známějšího Jana. Vladimír Šána je ale pojem, který svými výbornými výkony zvyšuje úroveň celé soutěže.

            Na Semiše tedy čekal Ambra. Ten nastoupil ke svému prvnímu ligovému startu a hned ukázal zuby. Vlétl do hry famózní 165kou. Věc nevídaná, proti které bylo Semišových 144 jen chudým příbuzným. Diváky to ale nechávalo víceméně v klidu. Semiš totiž potvrdil zkušenosti a hned od druhé dráhy začal stahovat. Navíc Ambrovi se brzy přestalo dařit. Dráhy 108 a 98 vrátily souboj do očekávaných kolejí. Na tom pak nic nemohla změnit ani poslední část, kdy Semiš již zjevně šetřil síly na příští utkání a povolil Ambrovi druhý bod. Ten nakonec uzavřel svůj start na rovných 500. Semiš měl o 36 více.

            Martin měl tedy soupeře z ranku nejtěžších. Nebylo ale třeba se nějak bát. Martin nezačal příliš dobře (83) ale Šána toho nevyužil (84). V tomto souboji ale hrála prim dorážka. Šána ji zahrál za 62, a to na bod stačilo. Další dráhy hrál podobřanský matador s pozoruhodnou vyrovnaností. Všechny zbylé plné dal shodně za 91 a dorážky za 53, 53 a 54. Martin tedy musel na body hrát dráhy okolo 150, což se mu i kvůli slabší plné nedařilo. Šánovi se tak podařilo zvítězit 4:0, což ale nemohlo zkalit naše vítězství. Šána se ale mohl rovněž zapsat do seznamu rekordmanů. Jeho výborný výkon směřoval k překonání Perňajsova maxima 579, což se mu ale nakonec nezdařilo, protože ho pouze vyrovnal. J

            Podbořany jsem přejeli 6:2 o 73. Před závěrečným podzimním zápasem jsme tak potvrdili domácí pohodu, kterou bychom rádi převedli i na zápasy venkovní. Možnost budeme mít již za týden proti Rokycanům, které se stabilními výkony dostaly již na třetí příčku.

Lukáš

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.